Inspectiebureau en kennispartner

Smolders SSO is uw kennispartner en trotse marktleider in Nederland op het gebied van controle en inspectie van conserveringswerken op staal en beton. Onze vakkundige inspecteurs beschikken over brede kennis en ervaring en zijn daarnaast specialistisch opgeleid. Bekijk onze certificeringen en expertises, waarmee we voldoen aan vele internationale normen.

 

Hoe gaan onze inspecteurs te werk?

Voordat onze (level 2 en 3) inspecteurs starten met de coatinginspectie, wordt duidelijk afgestemd welke aspecten onderzocht zullen worden. De kwaliteit van het straalwerk, de ruwheid, droge laagdikte, het zoutgehalte en de visuele eigenschappen zijn hier voorbeelden van. Deze worden uitvoerig geïnspecteerd, gecontroleerd en geverifieerd. Aan de hand van vooraf gedefinieerde acceptatiecriteria en meetresultaten, concludeert de inspecteur of het werk voldoet aan de overeengekomen normen.

 

“Tijdgebrek is in onze optiek juist een reden om te kiezen voor de meest kwalitatieve optie, in plaats van de snelste. Werk herstellen kost namelijk veel meer tijd.”

 

Advies en inspectie gedurende uw project

Wanneer u aan het begin van uw project kiest voor kwaliteit, voorkomt u dat uw budget en tijdsplanning overschreden worden. De inspecteurs van Smolders SSO begeleiden en adviseren u gedurende het gehele project.

1. Opstellen van ontwerpeisen en eigenschappen.
2. Uitvoering van de statusinspectie.
3. Bepalen van onderhoudsintervallen en -kosten.
4. Selecteren van applicateur en verfsysteem.
5. Tusseninspecties gedurende het project.
6. Eindinspectie en rapportage (E-Inspect).

 

Onze kijk op duurzaamheid

 

Verfstoffen hebben een nadelige impact op het milieu, anderzijds gaat het materiaal waarop de coating is aangebracht vele malen langer mee. Zeker een kwalitatieve coating verlengt de levensduur van objecten aanzienlijk. Met onze kennis van verfsystemen en de specifieke invloeden waaraan deze worden blootgesteld, helpen we u kiezen voor de meest duurzame oplossing.
 

Wilt u meer weten over coating inspectie, onze inspecteurs en hun specialismen? Neem contact met ons op en we beantwoorden uw vragen graag.

Wilt u meer weten over Smolders SSO of over de mogelijkheden op het gebied van inspectie, advies en begeleiding op conserveringswerken? Neem gerust contact met ons op.

Bel mij terug