Al onze verhalen in een blog

 

Op deze pagina zullen we maandelijks een nieuwe blog posten waarin verschillende onderwerpen uit de conserverings branche aan bod komen.

We gaan onder andere onze ervaringen uit het veld delen, we zullen jullie op de hoogte houden over diverse zaken met betrekking tot normen

en verder komen er allerlei feiten en weetjes uit de conserverings wereld voorbij.

 

Mocht er een leuk onderwerp zijn waarvan je graag een blog wil lezen, stuur ons even een berichtje dan kijken we of we dat kunnen realiseren.

ff bakkie doen
1 June, 2021

Waarom een rustmoment vóór de start van een inspectie voor beide partijen van belang is


Lees het artikel...
Wie betaalt bepaalt
6 April, 2021

Wie betaalt bepaalt Waarom het onafhankelijke inspectieresultaat afhankelijk is van de opdrachtgever Hoe komt het dat een inspectieresultaat niet altijd onafhankelijk is?


Lees het artikel...
Applicatie van conservering (P St3)
23 February, 2021

Waarom de plaatselijke handmatige voorbehandeling van een stalen oppervlak de duurzaamheid van de aan te brengen conservering voor een groot deel bepaald


Lees het artikel...
Foute vrienden
26 January, 2021

Waarom mengverhouding, inductie en potlife de duurzaamheid van een verfsysteem bepalen


Lees het artikel...
Het kerstverhaal
21 December, 2020

Kerstverhaal   De geboorte van het kindje Nano Heel lang geleden, in een provincie hier ver vandaan woonden in een kleine gezellige loods eens twee blikken verf die veel van elkaar hielden. Ze heetten Molly en Cully.


Lees het artikel...
Ruwheid en hechting
24 November, 2020

Waarom is een te hoge of te lage ruwheid nadelig voor de hechting van een coating? Waarom moet de ruwheid van het te schilderen oppervlak tussen een onder- en bovengrens liggen?


Lees het artikel...
Innovatie
27 October, 2020

Meten van duurzaamheidsverlagende processen onder een verfsysteem. Hoe kun je met EIS-metingen de processen onder een nieuw aangebrachte verflaag aantonen?


Lees het artikel...
25 jaar Smolders SSO
16 October, 2020

Gestart als onderhoudsbedrijf, doorgegroeid naar gevestigde naam binnen de conserveringsinspectie Hoe is de eenmanszaak uitgegroeid naar de marktleider op het gebied van innovatieve conserveringswerken?


Lees het artikel...
Lassen van constructies
29 September, 2020

Wij allemaal kennen constructies die gelast zijn: bruggen, verkeersportalen over de weg en sommigen van ons ook de platformen op zee, soms voor olie en gas, maar sinds kort ook de constructies voor windenergie.


Lees het artikel...
Glansmeten
25 August, 2020

Waarom glansmeten geen harde waarde kan geven

Hoe komt het dat er geen specifieke waarde voor een glansmeting kan worden gevraagd?
Een glansmeter meet de glans van de conservering van een object als een reflectiewaarde.


Lees het artikel...
De tijd en conserveren
28 July, 2020

Waarom wordt de planning van te conserveren objecten soms niet gehaald?


Lees het artikel...
Statusinspectie
26 June, 2020

Weet u niet welk onderhoud u waar, wanneer uit moet voeren op uw gecoate stalen object? Onze klanten beheren een stalen object. Op dit object is in de loop der jaren op verschillende onderdelen, verschillende vormen van corrosie (roest) ontstaan.


Lees het artikel...
Wilt u meer weten over Smolders SSO of over de mogelijkheden op het gebied van inspectie, advies en begeleiding op conserveringswerken? Neem gerust contact met ons op.

Bel mij terug