De rol van inspecteur 

 

In de wereld van de staal- en de verf verwerkende industrie is er over het algemeen interactie tussen de onafhankelijke inspecteur en de inspecteurs van de klant, aannemer, onderaannemer/applicateur en verffabrikant.

De inspecteur van de applicateur heeft als doelstelling om efficiënt en doelgericht te werken en de specificatie zo goed mogelijk te benaderen.

De rol van de inspecteur van de verffabrikant lijkt op die van de applicateur, echter neemt deze inspecteur ook de grenzen van zijn/ haar product in acht.

De inspecteur die door de klant wordt ingehuurd, bewaakt het proces en heeft als doel dat een specificatie wordt vervult en nageleefd.

 

Mocht het zo zijn dat twee partijen (bijv. een applicateur en een verffabrikant) een conflict hebben, dan kan een onafhankelijke inspecteur worden gevraagd om een oordeel te vellen. Dit is vaak gebaseerd op gegevens van het productieproces, analyses van uitgevoerde testen en andere onderzoeken. Een deel van het onderzoek kan bijvoorbeeld te maken hebben met de compositie van de gebruikte verf, het moedermateriaal, juiste mengverhoudingen, verdunners etc.

Ongeacht welke rol je vervult, de essentie blijft gelijk. Hou vast aan de eisen die in de specificatie worden gesteld en laat je niet intimideren. De eisen staan vast en deze zullen moeten worden nageleefd. Het laatste wat een inspecteur vaak wil is het conflict opdrijven totdat de klant erbij betrokken moet worden. Probeer direct te communiceren en vertel waar het op staat. Goed is goed, niet goed is niet goed.

 

Wilt u meer weten over Smolders SSO of over de mogelijkheden op het gebied van inspectie, advies en begeleiding op conserveringswerken? Neem gerust contact met ons op.

Bel mij terug