25 jaar Smolders SSO

 

Gestart als onderhoudsbedrijf, doorgegroeid naar gevestigde naam binnen de conserveringsinspectie

 

Hoe is de eenmanszaak uitgegroeid naar de marktleider op het gebied van innovatieve conserveringswerken?

 

Het zou een fantastisch mooi jaar worden waarin wij als Smolders SSO ons 25 jarig bestaan zouden mogen vieren. Helaas dacht Covid-19 daar anders over. Echter zoals we dat al 25 jaar doen: we laten ons niet uit het veld slaan.

 

Midden jaren 90, is “Smolders Survey Service & Onderhoud” opgericht nadat Serviel Sr Smolders zijn baan was verloren bij een grote offshore bouwer. Na veel wikken, wegen en twijfel heeft hij toen de stap gemaakt om voor zichzelf te beginnen. De ondernemersdroom ging in vervulling.

 

Het liefst deed hij coating inspecties en surveys, maar de markt was nog niet klaar voor deze innovatieve ideeën van een onafhankelijk inspecteur: “we doen het toch al jaren zelf goed”.

 

De opdrachten druppelden langzaam binnen. Door zelf onderhoud te plegen bij particulieren en aan nieuwbouw mee te werken zoals aan; pijpleidingen, utiliteitsgebouwen, kon hij toch nog rondkomen.

In deze tijd is het DNA ontstaan van Smolders SSO, zoals het later zou evolueren. Alles werd aangepakt en vol enthousiasme, passie en innovatie uitgevoerd.

 

Nadat Serviel Sr, met ondersteuning van zijn vrouw Joke, ruim 15 jaar met veel plezier alle mooie en soms ook zware tijden was doorgekomen, was er een goede naam opgebouwd in de branche. De naam die in de eerste jaren van Smolders zo passend was geweest voor de werkzaamheden en brede inzetbaarheid van “SR” werd steeds minder geschikt.

De onderhoudsklussen werden steeds minder en de dagen waren enkel nog gevuld met coatinginspectie, advies en begeleiding.

 

Kort na het toetreden van Serviel Jr Smolders werd de naam aangepast naar Smolders SSO. Daarbij hoorde natuurlijk ook een nieuwe frisse uitstraling. Een nieuw logo werd ontworpen, waarbij de werkzaamheden van Smolders SSO goed moesten uitkomen en waarin ook het verleden zichtbaar moest blijven.

Net zoals bij enkele andere zeer bekende marktleiders, werden de inspectiewerkzaamheden vanuit de schuur bij Serviel Sr achter in de tuin georganiseerd.

 

 

Na het voeren van het nieuwe logo gingen de werkzaamheden door en groeide het team gestaag. Als eerste nam Benjamin Smolders een deel van de taken op zich om als “backoffice” te dienen voor de inspecteurs buiten. Ook bij hem ging het kriebelen om af en toe mee naar buiten te gaan voor ondersteuningswerkzaamheden tijdens en na de inspecties. Hierna heeft hij ook de weg ingezet om gecertificeerd inspecteur te worden.

Tijdens één van de dagen op de weg, werd het idee geboren om ook het wagenpark van Smolders SSO een eigen identiteit te geven. De uitstraling moest natuurlijk niet te schreeuwerig zijn, maar wel herkenbaar. Al snel was de keuze gevallen op het “Smolders mat groen” met een gele bies.

Van veel vrienden, collega’s en opdrachtgevers krijgen we foto’s en screenshots van wanneer er een “Smolders groene” auto is gespot.

 

Inmiddels had Robert Meuleman zich als level 3 inspecteur bij het #TeamSSO gevoegd. Gevolg: ruimtegebrek. De schuur moest ingewisseld worden voor een echt bedrijfspand.

Op 5 juni 2015 werd door Serviel Sr de eerste steen gelegd van het nieuwe bedrijfspand aan de Nieuwstraat in Made.

Smolders SSO bestond inmiddels al 20 jaar, wat gepast gevierd werd met een anniversary logo en de opening van het bedrijfspand met werkplaats.

 

In de afgelopen 5 jaar heeft het team van Smolders SSO zich verder uitgebreid met backoffice ondersteuning van Marlous Mes, die tevens trainingen en cursussen ontwikkelt voor de gehele coating industrie. Marjolijn Slegers is erbij gekomen om de interne administratie te regelen.

Als laatste aanwinst, om de vraag naar vakkundige onafhankelijke coating inspecties in te kunnen vullen, is Edwin de Vries in 2019 begonnen binnen het team van Smolders SSO.

 

“Smolders SSO heeft mij op heel veel verschillende manieren laten zien wat een mooie branche de conserveringsbranche is en wat een fantastische mensen er werken. Ja, het zijn vaak lange dagen, waarbij er veel gediscussieerd wordt; wat wel en wat niet goed is en of het geïnspecteerde conserveringswerk nu wel of niet voldoende is uitgevoerd.

Ik heb het geluk gehad om veel mooie mensen tegen te komen, waarbij sommige echt vrienden zijn geworden, waarmee je met de ene wat vaker dan de ander contact hebt. Waar dan ook ter wereld. Helaas hebben we ook mensen verloren tijdens ons werkzame leven.

De lange dagen en het vele reizen, niet alleen door Europa maar ook Amerika, Afrika en Azië, laten een blijvende indruk achter, met mooie verhalen. Zowel voor opdrachtgevers als voor het vrijwilligerswerk voor de internationale ISO normen.

Ik hoop nog vele jaren te mogen werken met ons fantastische #teamSSO en nog vele mooie klussen met ze mag voltooien”.

 

“Bedankt Serviel Sr, dat jij 25 jaar geleden zo dapper was om hiervoor te kiezen en dat jij ons allemaal de kans hebt gegeven om dit samen op te bouwen.

Ook bedankt aan alle collega’s en hun thuisfront voor de flexibiliteit en het meedenken.

Als laatste natuurlijk niet te vergeten alle opdrachtgevers die het vertrouwen hebben dat Smolders SSO de juiste keuze is voor hen.”.

 

Dank jullie wel allemaal!

Serviel Jr Smolders

Team Smolders
Foto op event team smolders
Wilt u meer weten over Smolders SSO of over de mogelijkheden op het gebied van inspectie, advies en begeleiding op conserveringswerken? Neem gerust contact met ons op.

Bel mij terug